21 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 20/2/2013

αναδημοσίευση του ρεπορτάζ του PressProject για τη σημερινή απεργία
η εικόνα του μπλοκ του Συντονισμού μας από το Left.gr
Παρέλυσε ο δημόσιος τομέας – Μεγάλη συμμετοχή σε τομείς του ιδιωτικού – Μεταξύ 50.000 - 100.000 οι διαδηλωτές στην Αθήνα – Μαζικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας – Επεισόδια στα Εξάρχεια
Στους δρόμους, σήμερα, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ναυτεργάτες. Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε μετά τις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως. Λίγο πιο νωρίς πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Οι διαδηλωτές, μετά το τέλος των ομιλιών, κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα όπου και συνεχίζεται η πορεία. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν, επίσης, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πωλητές λαϊκών αγορών, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, οικοδόμοι και οι τραπεζικοί υπάλληλοι.

Το βίντεο του Guardian

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ περίπου δύο ώρες νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος, διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο» δήλωσε η Αλ.Παπαρήγα.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στο Πεδίον του Αρεως λίγο μετά τις 11 το πρωί. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Ο ελληνικός λαός πλέον δεν μπορεί να περιμένει να σωθεί από κανέναν σωτήρα και κανέναν ευεργέτη. Έχει καταλάβει ότι μόνο αν πάρει την τύχη στα χέρια του και μόνο με τη δική του πλάτη θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο.
» Λύση από αυτή την καταστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία, και δίκαιη ανάπτυξη» τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ακολούθησε η πορεία προς το Σύνταγμα με την κεφαλή της να «μπαίνει» στην πλατεία λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας δεν επέτρεψαν στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν την οδό Γεωργίου Α', μπροστά από τα ξενοδοχεία.
Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, οπότε άρχισαν να παραδίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, περίπου 70.000 - 100.000 πολίτες συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στην Αθήνα. Η Αστυνομία μιλά για περίπου 50.000 διαδηλωτές.
Το σημερινό hashtag στο twitter
Βασικά αιτήματα της γενικής απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάκληση της επιστράτευσης στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα πλοία, αλλά και να δοθεί τέλος στη «βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων».
Μικροένταση σημειώθηκε, νωρίτερα, στην πλατεία Κοραή και στην οδό Βουκουρεστίου, όταν ομάδα αντεξουσιαστών εκτόξευσε μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν στα Εξάρχεια και την πλατεία Ομονοίας. Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης εξομαλύνεται σταδιακά.
ς

18 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 / 2 / 2013



Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Προσυγκέντρωση Ώρα10:30

Συνάδελφοι,

Καθημερινά δεχόμαστε την βάναυση επίθεση της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς της ζωής μας και την καταπάτηση των βασικών και  θεμελιακών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις μειώσεις μισθών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην διάλυση δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών, είναι αγώνας που μας αφορά όλους.
Τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολικής τις βιώνουμε ήδη στους χώρους εργασίας μας, κλείσιμο ειδικών σχολείων, συρρίκνωση υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία πρόνοια ειδική αγωγή, απολύσεις συναδέλφων, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, περικοπές επιδομάτων των Aτόμων με Aναπηρία.......
Η ωμή καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσω επίταξης, οι επιθέσεις στο συνδικαλιστικό δικαίωμα της απεργίας, οι απειλές και οι απολύσεις είναι το τελευταίο μέσο της κυβέρνησης για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της.  
Ας μην το επιτρέψουμε... 
Ας μην είμαστε εμείς, που με την ανοχή μας θα συμβάλλουμε στην κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν.

Απαιτούμε:
·        Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζομένους
·        Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων
·        Καμία  απώλεια θέσης εργασίας και ανάκληση των απολύσεων

Διεκδικούμε :
·        Εργασιακή ασφάλεια
·        Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο για όλα τα Ν.Π.Ι.Δ. στην Ειδική αγωγή
·        Δωρεάν Υγεία , Πρόνοια ,Ψυχική Υγεία για όλο το Λαό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή  και ο Συντονισμός Εργαζομένων Απολυμένων στην Ψυχική Υγεία και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων
καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία
και να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στο δρόμο.

ΠΡΟΝΟΙΑ –ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ  ΕΥΘΥΝΗ  ΤΟΥ  ΚΡΑΤΟΥΣ
                                                       ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

1 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Καταγγέλλουμε τα γεγονότα που έγιναν στις 30 Γενάρη 2013 στο Υπουργείο Εργασίας.
Η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ήταν : η παράταξη πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων που επιτέθηκαν βίαια  τραυματίζοντας 8 και συλλαμβάνοντας 35 συνανθρώπους μας.

Καταγγέλλουμε τη βάναυση κρατική επίθεση στους συνδικαλιστές του Π.Α.Μ.Ε.  και πιστεύουμε ότι εντάσσεται στο κατασταλτικό σχέδιο που εφαρμόζεται ενάντια σε όλη την εργατική τάξη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή δηλώνει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και ζητάει την παύση κάθε δίωξης ενάντια τους.
Συμπαραστεκόμαστε στους τραυματίες και καταδικάζουμε κάθε βίαιο γεγονός μέσα στην κοινωνία μας.

Η Δημοκρατία είναι θεσμός που υπερασπιζόμαστε και πιστεύουμε .

Περιφρονούμε και αντιστεκόμαστε σε όσους την βεβηλώνουν και στο όνομα της δρουν με την χθεσινή εικόνα.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

  • Στην εκποίηση της ΥΓΕΙΑΣ και της ΠΡΟΝΟΙΑΣ
  • Στις ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ
  • Στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στην ΑΝΕΡΓΙΑ   στο κλείσιμο δομών ειδικής αγωγής , εκπαίδευσης  και δομών Ψυχικής υγείας .
  • Στις δραματικές ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στους μισθούς και τις συντάξεις
  • Στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ και στις ληστρικές ρυθμίσεις που μας οδηγούν  στην εξαθλίωση
  • Στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της δημόσιας περιουσίας  έναντι των ιδιωτικοποιήσεων
  • Στα ψηφίσματα νόμων που ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα