24 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 28/09/2014

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)
Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα
τηλ.: 2105221411, 6973929817 fax: 2105230819, e-mail: semisea@yahoo.com

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
προς ενημέρωσή σας, στη Γ.Σ. του συλλόγου, που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 21/09/2014, διαπιστώθηκε οριακή απαρτία. Όμως συνάδελφοι, η κατάσταση στους χώρους παραμένει δραματική με απολύσεις, τρομοκρατία και απλήρωτη δουλειά, και επειδή οι εξελίξεις μας αφορούν όλους και χωρίς τη συμμετοχή όλων δεν μπορεί να δοθεί δυναμική απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση θεωρήσαμε πως δεν είναι σωστό τη δεδομένη χρονική στιγμή η κουβέντα, οι αποφάσεις και η απάντηση που πρέπει να δοθεί να απασχολήσουν μόνο την "οριακή απαρτία" του συλλόγου!
Με βάση τα παραπάνω καλούμε όλα τα μέλη σε νέα Γ.Σ. την Κυριακή 28/9 στις 5μμ στα γραφεία του αθλητικού συλλόγου "Ο Κεραυνός" Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.

Απαιτούμε:
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
  • Διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής σύμβασης με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το ΣΕΜΙΣΕΑ. Να αντισταθούμε μαζικά και αγωνιστικά με αλληλεγγύη και πείσμα σε κάθε προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών μας σχέσεων.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).

Ό, τι συμβαίνει στον καθένα ξεχωριστά δε μας απομονώνει!
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

23 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
Προς:

Δ.Σ Α’ βάθμιων  Σωματείων 

Ενημερώνουμε ότι στην 2η συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συζητήσαμε
την άθλια κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, οι εξυπηρετούμενοι και οι οικογένειες. Οι Εργαζόμενοι στα Ν.Π.Ι.Δ. συνεχίζουν να δίνουν απλήρωτη εργασία από 4 έως 10 μήνες.
Ζητάμε από όλα τα Α’ βάθμια Σωματεία να κατέβουν σε Γενικές Συνελεύσεις, να συζητηθούν  τα φλέγοντα ζητήματα των φορέων μας να προκύψουν προτάσεις και να αποφασίσουν  για  την συμμετοχή τους σε  ΚΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ στις  14 Οκτωβρίου 2014 έξω από το Υπουργείο Εργασίας με το πανό της Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.

Καταγγέλλουμε:
- Την γραφειοκρατία και τον  εμπαιγμό του Υπουργείου Εργασίας, που ξεκίνησε από το 2012 με την μεταφορά  της Πρόνοιας από το Υπουργείο Υγείας  στο Υπουργείο Εργασίας  που οδηγεί στο κλείσιμο δομών, εξαθλίωση των εργαζομένων και αφήνει εξυπηρετούμενους και οικογένειες στην τύχη τους.

Διεκδικούμε:
Την άμεση λύση όλων των προβλημάτων της Ειδικής Αγωγής:
- Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή
- Δημιουργία νέων σταθερών θέσεων εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις  Εργασίας  με επαναφορά βασικού μισθού στα επίπεδα του 2009.
- Την σύνταξη  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την διαδικασία απευθείας  επιχορήγησης προς τις Περιφέρειες (η θέσπιση της οποίας είναι νομική διαδικασία μίας εβδομάδας) και εκκρεμεί από το Μάρτιο του 2013.
- Πλήρη χρηματοδότηση για τη λειτουργία των φορέων  Ν.Π.Ι.Δ. Ειδικής Αγωγής απευθείας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με αυστηρό κοινωνικό και οικονομικό έλεγχο από το Κράτος
- Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο για όλα τα Ν.Π.Ι.Δ. στη Ειδική Αγωγή

ΠΡΟΝΟΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ              
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

Συνάδελφοι όλοι μαζί μόνο μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα προβλήματα.

ΤΟ Δ.Σ

15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α



Διαδηλώνουμε για την ειδική αγωγή
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ώρα 6.30μμ
στη Βουλή
 
Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ΑΜΕΑ,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ
 Κλείνουν τα ειδικά σχολεία, αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση. Και αυτά που είναι ανοιχτά υπολειτουργούν χωρίς ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, χωρίς μέσα μεταφοράς, χωρίς κτιριακές υποδομές και κατάλληλο υλικό για την φοίτηση  των παιδιών μας.
Αίσχος δεν πάει άλλο! Μας οδηγούν στο Μεσαίωνα για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.Κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματίες δουλεύουν με σχέδιο. Χρόνια τώρα με και χωρίς μνημόνια πετσοκόβουν δικαιώματα, συρρικνώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής,  για να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και να ανοίξει ο δρόμος στις επιχειρήσεις σε αυτούς τους ευαίσθητούς κοινωνικούς τομείς.
Για αυτούς είναι τα πάντα εμπόρευμα. Ακόμα και τα ίδια μας τα παιδιά..
Τι είναι στ' αλήθεια ο άνθρωπος.
 Πού να ξέρω ο άνθρωπος τι είναι.
Ποιος να το ξέρει τάχα.
Δεν ξέρω ο άνθρωπος τι είναι.

Ξέρω την τιμή του μονάχα.

«Η μπαλάντα του έμπορα» Μ. Μπρέχτ

 

            Ετοιμάζουν χειρότερα! Με το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή συρρικνώνεται, υποβαθμίζεται και ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση. Νέο κτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Με εργαλεία τα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το λεγόμενο «κατώτερο εγγυημένο εισόδημα».
 
Ξεσηκωμός όλοι στον αγώνα για :
  • Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο κατάλληλο δημόσιο, δωρεάν σχολείο. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του, ή σε σχολείο που δεν μπορεί να καλύψει τις εκπαίδευτικές του ανάγκες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικού επαιδευτικού - επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και κατάργηση των εργασιακών σχέσεων λάστιχο.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές  σύστημα μεταφοράς από και προς τα σχολεία.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση των κέντρων ειδικής αγωγής με βάση τις ανάγκες τους στην προοπτική ένταξης τους στο δημόσιο.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ»
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
 
 
Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α)
 
Ενιαίος Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων
Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)