16 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΥΚΑ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής απεργιακής τους κινητοποίηση στο ΥΥΚΑ, οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία έκαναν κατάληψη στο γραφείο του Υφυπουργού κ. Μ. Μπόλαρη.  Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επιτροπή με εκπρόσωπους από την Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό κ. Μπόλαρη, τον Γ.Γ. κ. Κατριβάνο και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας κ. Κατσικάρου χωρίς να αποσπάσουν καμία δέσμευση για από τα ουσιαστικά θέματα που τέθηκαν.  Όσον αφορά το κομμάτι της Ειδικής Αγωγής η συζήτηση έγινε κυρίως με τον κ. Κατριβάνο γιατί ο Υφυπουργός έπρεπε να αποχωρίσει.

Στο ερώτημα ποιος θα έχει την ευθύνη μας στο εξής φαίνεται πως η υπαγωγή μας στους Δήμους δε θα προχωρήσει.  Η διαδικασία χρηματοδότησης θα παραμείνει στην Περιφέρεια.  Υποστηρίζουν πως η ένταξη της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας, με μία πρώτη ανάγνωση, δε δείχνει να μας επηρεάζει αλλά θα το δούμε στην εφαρμογή του.

Για το 2012 έχουν εγγραφεί 11 εκατ. στους φορείς πανελλαδικά,  με πιθανότητα το ποσό αυτό να μειωθεί κι’ άλλο.  Χρήματα δεν προβλέπεται να φτάσουν στους φορείς πριν τον Μάιο.

Τονίστηκε από τον Γ.Γ. πως οι χώροι μας είναι ιδιωτικοί, το κράτος δίνει απλά μια «ενίσχυση» και θα πρέπει οι Διοικήσεις να κάνουν καλύτερη διαχείριση των οικονομικών τους και να αναζητήσουν πόρους από άλλες πηγές, όπως είναι οι δωρεές ή η οικονομική εισφορά των οικογενειών των ΑμεΑ.

Ο κ. Γ.Γ. ισχυρίζεται πως οι οικογένειες επιλέγουν τα ΝΠΙΔ ενώ αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες μένουν άδειες.  Επομένως, κρίνουν πως οι γονείς επιλέγουν την ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον των φορέων και κατά συνέπεια της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους.  Θεωρούν πως τα χιλιάδες ΑμεΑ που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης βρίσκονται από επιλογή.

Είναι πρόδηλη η πρόθεση του Υπουργείου να αποποιηθεί των ευθυνών του και να αφήσει τους χώρους μας να καταρρεύσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν.

Εμείς θα απαντήσουμε με συντονισμένες δράσεις που προασπίζουν το δημόσιο αγαθό της Υγείας-Πρόνοιας για όλους.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στην ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων και εκπροσώπων σωματείων από το χώρο της υγείας/πρόνοιας την Πέμπτη 16 / 02 / 12 στις 17:00 στο υπό κατάληψη ΥΥΚΑ (Αριστοτέλους 17).


Προκηρύσσουμε 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση στο Υπουργείο την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου μαζί με την Ψυχική Υγεία και άλλους τομείς υγείας και πρόνοιας.

Απαιτούμε:
·      Πάγια και τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με πλήρη κάλυψη λειτουργικών και μισθοδοτικών δαπανών
·      Διαδικασία χρηματοδότησης και ελέγχου των προνοιακών δομών με απευθείας υπαγωγή μας στο ΥΥΚΑ
·      Καθορισμός κοινού θεσμικού πλαισίου για όλα τα ΝΠΙΔ
·      Εργασιακή αξιοπρέπεια -  άμεση εξόφληση οφειλών
·      Κατάργηση οποιασδήποτε οικονομικής συνδρομής των οικογενειών προς τα ΝΠΙΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.