7 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 31/5/2012


Συνάδελφοι

 Σας ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΠΟΜΕΕΑ στις 31/05/2012, μετά από πίεση και επιμονή  τον παραβρισκόμενων, έγινε συνάντηση από αντιπροσωπεία  της Ομοσπονδίας, εκπροσώπων από το Σικιαρίδειο , το ΣΕΜΙΣΕΑ και ΣΕΑΑΝ με τον υπηρεσιακό υπουργό του Υ.Υ.Κ.Α κ. Κίτα , τον  Γ. Γραμματέα κ Μπαλασόπουλο , τον κ Κοκκίνη  και από την Διεύθυνση  ΑμεΑ κ Μανθοπούλου .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήρθε και ο κ. Κουρουμπλής.

Με αφορμή το κύμα των απολύσεων στο Ίδρυμα  Σικιαρίδειο και των απειλών για απολύσεις  σε άλλους φορείς , έγινε συζήτηση που ως αποτέλεσμα είχε τα παρακάτω:


  • Παραδόθηκε από την ΠΟΜΕΕΑ γραπτή καταγγελία για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης στα άτομα με αναπηρία, σε σχέση με τους εργαζόμενους (απολύσεις ,αλλαγές συμβάσεων, μειώσεις μισθών), την λειτουργία των φορέων  και τις πάγιες θέσεις  της Ομοσπονδίας
  • Ενημερωθήκαμε ότι στις  1/06/12 εκταμιεύεται και η 2η δόση  από το ΥΥΚΑ προς τις περιφέρειες και καλούμε τα  ΔΣ των μελλών μας να πιέσουν τις Διοικήσεις τους, προκειμένου να επισπευτεί η διαδικασία και να αποφευχθεί καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας.
  • Οι προθέσεις του Υπουργείου είναι πως ότι καταγγελίες φτάσουν στις αρμόδιες αρχές του, θα ενεργοποιήσει το σώμα επιθεωρητών  του υπουργείου για να αρχίσει διαδικασία έλεγχου.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ.Μπαλασόπουλος  θα καλέσει την ερχόμενη βδομάδα τριμελής συνάντηση με τη Διοίκηση ,το σύλλογο γονέων και το σύλλογο  εργαζομένων του Σικιαριδείου, για να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας του φορέα και των αποφάσεων της Διοίκησης.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η παράσταση στο Υπουργείο, παρόλο ότι έχουμε υπηρεσιακή Κυβέρνηση , δεν ήταν άκαρπη.

Κάθε αγώνας για το δίκαιο των εργαζομένων έχει τα βήματα του και αξίζει να το προσπαθούμε .

Συνάδελφοι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.