2 Ιουλίου 2013

Kαταγγελία για μη καταβολή επιχορήγησης της 1ης δόσης των ΝΠΙΔ Πρόνοιας                                                                                                                Ημερ.:02/07/2013
                                                                                                                                  Πρωτ:  1530 
Προς
Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση
Υφυπουργό Εργασίας κ. Kεγκέρογλου
Υπόψη Διε/ντη πρόνοιας κ Κοκκινάκη
Κοινοποίηση : γεν. γραμ. Πρόνοιας κ Μπέκου
                        Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλάκου
                        Διοικήσεις φορέων ΝΠΙΔ Πρόνοιας
                        Πολιτικά Κόμματα
                        Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.ΜΕ.Α /  ΕΣΑμεΑ
                        Μ.Μ.Ε
Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση
της 1ης δόσης επιχορήγησης των Ν.Π.Ι.Δ στην πρόνοια.
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα Ν.Π.Ι.Δ της Πρόνοιας βρίσκονται σε κατεπείγουσα κατάσταση κατάρρευσης κι αυτό οφείλεται στους εξής λόγους τους οποίους καταγγέλλουμε και κοινοποιούμε. Όπως ήδη έχουμε κοινοποιήσει μέσα από έγγραφα, συναντήσεις και την εισήγηση μας στην ημερίδα  που εσείς συνδιοργανώσατε μαζί με την Περιφέρεια Αττικής  παρουσιάσαμε  ποια είναι τα  προβλήματα  και οι ελλείψεις του κράτους  που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των ΝΠΙΔ της Πρόνοιας .Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε για άλλη μια φορά το αδιέξοδο το οποίο μας οδηγεί η κοινωνική πολιτική που εσείς  ασκείται . Καταγγέλλουμε :
·   Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διαδικασίας  της  επιχορήγησης  των  περιφερειών εξαιτίας,της μη έγκαιρης τακτοποίησης των γραφειοκρατικών θεμάτων που σχετίζονται  με την μεταφορά της Πρόνοιας από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εργασίας .
·      Την έλλειψη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την διαδικασία της επιχορήγησης (η θέσπιση της οποίας είναι  νομική διαδικασία μίας εβδομάδας) που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα και δεν έχει διασαφηνιστεί εάν τελικά  είναι απαραίτητη ή όχι..
·        Την γραφειοκρατία του υπουργείου σας που οδηγεί στο κλείσιμο δομών και  εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι επί 6 και πλέον μήνες γεγονός που μας οδηγεί σε εξαθλίωση  
·   Καταγγέλλουμε τον κίνδυνο της  μη εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τα Προνοιακά κονδύλια και υπεύθυνοι για αυτό θα είστε εσείς..
·       Καταγγέλλουμε την  απίθανη διαδικασία ¨στην οποία Εγκεκριμένο Κονδύλι από το Υπουργείο Οικονομικών ¨πλανάται στα γραφεία του υπουργείου σας  και μαζεύει υπογραφές από αρμόδιες διευθύνσεις που δεν γνωρίζουν  ξεκάθαρα γιατί είναι αυτά τα χρήματα.
·     Καταγγέλλουμε, ότι οι ενδιαφερόμενοι Φορείς δεν γνωρίζουν ούτε το ακριβές ποσό της επιχορήγησης ούτε την ημερομηνία καταβολής της.
·    Καταγγέλλουμε την καθυστέρηση στις πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ

Απαιτούμε την άμεση εκταμίευση της 1ης δόσης και την συντόμευση της διαδικασίας για το υπόλοιπο ποσό της επιχορήγησης  2013 των Ν.Π.Ι.Δ της Πρόνοιας.  
Διεκδικούμε :
  • Εργασιακή ασφάλεια
  • Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο για όλα τα Ν.Π.Ι.Δ. στην Ειδική αγωγή
  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό για τα Ν.Π.Ι.Δ. πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα προϊόντα
  
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.