21 Μαΐου 2014

ΣΙΚΙΑΔΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

                                                                                                                        20/5/2014
Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος                                                       Πεντέλης 58, Μαρούσι
Αρ. Πρωτ. 2086
Τηλ. Επικοιν. Προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων
Μουτζάλα Όλγα: 6937130899, 210 8020301

Email Συλλόγου Εργαζομένων: sesiap@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι Εργαζόμενοι του Σικιαριδείου Ιδρύματος και τα 160 παιδιά με αναπηρία που παρακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης βρισκόμαστε για άλλη μια φορά τη τελευταία διετία αντιμέτωποι με τη πρόθεση του κ. Συμεών Σικιαρίδη (που δηλώνει ότι εκπροσωπεί την οικογένεια Σικιαρίδη) να προχωρήσει στο κλείσιμο του Ιδρύματός μας.
Το Σικιαρίδειο αποτελεί δεκαετίες τώρα πρότυπο κέντρο στήριξης παιδιών με αναπηρία και στεγάζεται σε χώρους που ανακαινίσθηκαν με δημόσια κρατική χρηματοδότηση.
Τον Απρίλιο του 2012, και τότε εν μέσω εκλογών, υπήρξε αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, για 3 μήνες, καθώς και ομαδικές απολύσεις, συνολικά 22, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012. Αποτέλεσμα ήταν η σημαντική μείωση προσωπικού, η διακοπή φοίτησης και ο κοινωνικός αποκλεισμός των καταρτιζόμενων και των οικογενειών τους.
Δυο χρόνια μετά, ο κύριος Σικιαρίδης αφού ζήτησε απο το Δ.Σ την αναστολή της λειτουργίας του κέντρου και η διοίκηση δεν έκανε δεκτή την πρόταση του, ζήτησε από το Υπουργείο Εργασίας την αντικατάσταση του προέδρου προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια του.
Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας (Υπουργός, Υφυπουργός, Γ.Γ Πρόνοιας) είχαν έγκαιρα ενημερωθεί για το θέμα.
Ρωτάμε τον Υπουργό Εργασίας : -Ποιος όρισε τον κύριο Σικιαρίδη απόλυτο 'άρχοντα' ενός Ιδρύματος επιχορηγούμενο από το κράτος; Τον ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση από διαθήκη στην οποία να ορίζεται η πλειοψηφία του Δ.Σ από την οικογένεια Σικιαρίδη.
Ζητάμε από τον Υπουργό Εργασίας να διερευνήσει το θέμα 'Σικιαρίδειο' σε βάθος προκειμένου παιδιά με αναπηρία και εργαζόμενοι να μην βρεθούν στον δρόμο, επειδή ο κύριος Συμεών Σικιαρίδης για τους δικούς του προφανώς λόγους επιδιώκει το κλείσιμο του Ιδρύματος.
Αντιστεκόμαστε στο κλείσιμο του Σικιαριδείου Ιδρύματος, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα, και το κλείσιμό του θα εξυπηρετήσει μόνο ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.                                             
                                                                                                                                               
Σύλλογος Εργαζομένων ΣΙΑΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.