10 Οκτωβρίου 2014


Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014


Δε δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα

Δε δεχόμαστε:
Nα ζούμε με μισθούς πείνας, σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με την απλήρωτη δουλειά να γιγαντώνεται.
Να μένουν άνεργοι συνάδελφοι μας, ενώ ταυτόχρονα κλείνουν ή υπολειτουργούν κέντρα ειδικής αγωγής. Να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι τους άνθρωποι με αναπηρία γιατί δεν υπάρχουν υπηρεσίες και κέντρα για να τους εξυπηρετήσουν.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι – ανασφάλιστοι να έχουν μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες και άτομα με αναπηρία να δυσκολεύονται να πληρώσουν για τα φάρμακα τους ενώ ταυτόχρονα οι φαρμακοβιομηχανίες (ντόπιες και ξένες) έχουν τεράστια κέρδη. 
Τα δημόσια ειδικά σχολεία να συρρικνώνονται και τα κέντρα ειδικής αγωγής που είναι ΝΠΙΔ να λειτουργούν ως επιχειρήσεις που θα χαρατσώνουν τους εξυπηρετούμενους και θα συμπιέζουν συνεχώς τα δικαιώματα μας.
Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στη συγκυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ και τους επιχειρηματικούς ομίλους που σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας.
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!
Πάμε και για να κερδίσουμε μέτρα ανακούφισης. Από εμάς εξαρτάται!
 Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
u   Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και άμεση κάλυψη όλων των αναγκών των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
u   Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με κάτω από 751 ευρώ. Να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης τώρα.
u   Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
u   Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
u   Να καταργηθούν οι πληρωμές και τα τροφεία των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους – ανασφάλιστους και τις οικογένειες τους.
u   Να μπει φρένο στη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.
u   Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας – Ειδικής Αγωγής, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της εμπλοκής των ΜΚΟ.
Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν όσα ασφαλιστικά δικαιώματα μας απέμειναν. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι αντίστοιχες ειδικότητες και οι αντίστοιχοι χώροι. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε όλα τα σωματεία στα Κέντρα και στις Μονάδες Ειδικής Αγωγής να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήριο: Το Σάββατο 4 Οκτώβρη και ώρα 11:00 στην Ομόνοια με προσυγκέντρωση στη Χαλκοκονδύλη 37 στις 10:00 και στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο: Το Σάββατο 1 Νοέμβρη και ώρα 12:00 στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση στην Κοραή στις 11:00.
Καλούμε όλα τα σωματεία στα Κέντρα και στις Μονάδες Ειδικής Αγωγής να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην Κλαδική Απεργία που αποφασίστηκε στη Γ.Σ.του ΣΕΜΙΣΕΑ για τις 14 Οκτώβρη με συγκέντρωση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Να ετοιμαστούμε για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα! 
Η επιτυχία των συλλαλητηρίων να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Να δώσει θάρρος. Να ανοίξει τον δρόμο για νέους πιο αποφασιστικούς αγώνες.
Το Σωματείο εργαζομένων στις Μονάδες, τα Ιδρύματα και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
(ΣΕΜΙΣΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.