19 Δεκεμβρίου 2015

ΘΕΜΑ: Άμεσος κίνδυνος κλεισίματος για το Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π. – σε ανασφάλεια παιδιά και εργαζόμενοι.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το «Χατζηπατέρειο» ΚΑΣΠ, μετά από 42 χρόνια συνεχούς και ανεκτίμητης προσφοράς προς τα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αντιμετωπίζει περισσότερο από ποτέ το φάσμα του άμεσου τερματισμού της λειτουργίας του.
Μετά από πέντε χρόνια αυταπάρνησης, ταλαιπωρίας και αβεβαιότητας και με το μισθολογικό κενό να αγγίζει πλέον τους 12 μήνες, οι εργαζόμενοι έφτασαν στα όριά τους. Οχτώ από τους 26 συναδέλφους μας, από τις 7/12/2015, πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Υπ’ αυτές τις συνθήκες η διοίκηση δηλώνει αδυναμία συνέχισης λειτουργίας του Ιδρύματος και των προγραμμάτων του.
Τα τελευταία χρόνια το κράτος έχει εναποθέσει πλήρως την κοινωνική του πολιτική στις πλάτες Ιδρυμάτων σαν το δικό μας, συρρικνώνοντας ή αποσύροντας την οικονομική του στήριξη για υπηρεσίες τις οποίες το ίδιο αδυνατεί να παρέχει.
Αποτέλεσμα της παραπάνω πολιτικής είναι η λειτουργία των φορέων να διασφαλίζεται αποκλειστικά από την απλήρωτη εργασία του προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βεβαιωμένες και αναδρομικές οφειλές προς το «Χατζηπατέρειο» από τον ΕΟΠΥΥ, το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής, υπερκαλύπτουν το μισθολογικό κενό.
Απαιτούμε από τον κρατικό μηχανισμό να αναλάβει τις ευθύνες του με την άμεση και άνευ περικοπών καταβολή των οφειλών για πραγματοποιηθείσες υπηρεσίες του Ιδρύματος προς τους αντίστοιχους φορείς του Δημοσίου.
Από τη διοίκηση ζητάμε να πράξει ότι είναι δυνατό ώστε ο χώρος να παραμείνει σε λειτουργία, καταβάλλοντας ταυτόχρονα κάθε προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις πληρωμές του προσωπικού.
Ευχόμαστε με την κοινοποίηση αυτή, να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση όσων οφείλουν, να διασφαλίσουν τη συνέχιση του έργου μας.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.