5 Δεκεμβρίου 2011

Η Πρόνοια συνθλίβεται. Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες χτυπιούνται αλύπητα.

Δελτίο Τύπου ΠΟΜΕΕΑ


Τριήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στα Ιδρύματα
6 – 7 – 8   Δεκεμβρίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στις 8/12 και ώρα 14:00 στο χώρο του ΕΚΑ


S.O.S.  Η Πρόνοια συνθλίβεται.
Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες χτυπιούνται αλύπητα.

Πάνω από 40 Κέντρα Εκπαίδευσης/Στήριξης/Αποκατάστασης ΑμεΑ που εδώ και δεκαετίες αναπληρώνουν τις κρατικές ελλείψεις με υποδειγματικό τρόπο, τα δύο τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα βιωσιμότητας.

Σήμερα απειλούνται με κλείσιμο καθώς τα τελευταία χρήματα που έφτασαν από την κρατική και περικομμένη κατά 50% επιχορήγηση ήταν τον Ιούνιο του 2011 και από τότε μας αποκλείουν από κάθε άλλη χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του έτους.

Αποτέλεσμα :
  • Εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 4-7 μήνες
  • Απολύσεις και εργασιακή ανασφάλεια με την απειλή της εργασιακής εφεδρείας, σε χώρους που όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος αλλά υπάρχουν τραγικές ελλείψεις.
Οι φορείς προχωρούν σε περικοπές παρεχόμενων  υπηρεσιών αλλά και σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών των ΑμεΑ που αναγκάζονται να πληρώνουν εισφορές με την μορφή δωρεάς για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Πάνω από 15000 οικογένειες ΑμεΑ και εκατοντάδες εργαζόμενοι βιώνουμε μία πρωτοφανή επίθεση τόσο στα εργασιακά μας κεκτημένα όσο και στα δικαιώματά μας  ως πολίτες όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με ληστρικούς νόμους και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις.
Την ίδια τύχη έχουν και οι εργαζόμενοι στους προνοιακούς νηπιακούς σταθμούς που ενώ είναι απλήρωτοι από το καλοκαίρι τους κατευθύνουν από την Περιφέρεια στους Ο.Τ.Α και πάλι πίσω, ενώ κανείς αρμόδιος δεν δείχνει την διάθεση να αναλάβει τις ευθύνες του. 
Το ίδιο χάος επικρατεί και στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων με απολύσεις, συγχωνεύσεις, περικοπές και οφειλές δεδουλευμένων.
Αγνοείται και παραβιάζεται κάθε συνθήκη και κάθε συμφωνία που έχει κατά καιρούς υπογραφεί σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία και τα δικαιώματα των ΑμεΑ ξεκινώντας πάντα από τον πιο αδύναμο κρίκο.

Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες χτυπιούνται αλύπητα 
Η Πρόνοια συνθλίβεται.
Τα μέτρα που διαλύουν την υγεία-πρόνοια, αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της, 

δεν έχουν τέλος, αν δεν αντισταθούμε αποφασιστικά.

Η δωρεάν παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας δεν είναι προνόμιο 
αλλά δικαίωμα όλων.

Να μη λείψει κανείς. 
Ο αγώνας μας θα είναι αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.