11 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΠΟΛΑΡΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Στις 11-1-2012, το ΔΣ της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε την  προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας και Πρόνοιας κ. Μπόλαρη, στο ΥΥΚΑ.
    Κατατέθηκε υπόμνημα όπως επισυνάπτεται και συζητήθηκαν τα θέματα που αναφέρονται σε αυτό.
  • Σχετικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη, ο υπουργός απάντησε πως θα διερευνήσει το θέμα και εντός λίγων ημερών θα μπορέσει να μας απαντήσει.
  • Όσον αφορά στη διάκριση των δομών, μας παρέπεμψε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και στον πρόεδρό του κ. Αλτάνη (κοινωνικός λειτουργός). Επίσης έδωσε την ηλεκτρονική διεύθυνση e-pronoia για να παρακολουθούμε το θέμα.
  • Απέκλεισε κάθε συζήτηση για πάγια και τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανέπτυξε την οικονομική κατάσταση – δυσκολίες της χώρας και ανακοίνωσε πως «το θέμα δεν το συζητάμε σήμερα ούτε και τα επόμενα 10 χρόνια. Ανέφερε πως τα ιδρύματα-κέντρα –σωματεία ΝΠΙΔ είναι προϋπολογισμένα στο οικονομικό ύψος της προηγούμενης χρονιάς έτσι όπως είχε κατατεθεί και ότι θα προσπαθήσει να δοθούν όλα, χωρίς να δεσμευτεί για την έκβαση και την υλοποίηση του προϋπολογισμού.
  • Για τα ασφαλιστικά ταμεία μας παρέπεμψε στην κ. Δρέττα (Γενική γραμματέας) στο Υπουργείο Εργασίας.
  • Για τις βεβαιώσεις σπουδών των εκπαιδευομένων στους φορείς μας, υπήρξε θετική αντιμετώπιση και η δήλωση ότι θα αναλάβουν τη πρωτοβουλία να έρθουν σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας και Εργασίας).
  • Ανέφερε την πρόθεση του Υπουργείου να δημιουργήσει πρότυπο εσωτερικό κανονισμό για τα ιδρύματα –κέντρα - σωματεία ΝΠΙΔ μόλις ολοκληρωθεί η αντίστοιχη διαδικασία για τα κέντρα ψυχικής υγιεινής, στα τέλη Ιανουαρίου.
    Η ΠΟΜΕΕΑ θα επικοινωνήσει με την κ. Καλούδη (συνεργάτη του Υφυπουργού) εντός των επομένων ημερών προκειμένου να μάθει για το θέμα του Καλλικράτη και το ΕΚΚΑ για το θέμα της ταξινόμησης των φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.