2 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Ε.Γ.Ν.Υ.Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «Η ΣΤΕΓΗ»

Θεμ. Σοφούλη Τέρμα, Τ.Κ. 190-10, Λαγονήσι – Καλυβίων  *Fax Εργασίας: 22910 70522Τηλ.Επικοινωνίας:6946334813,6936825777,e-mail s.e.egnya@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κέντρο κοινωνικής  φροντίδας  Α.Ν.Υ. << Η ΣΤΕΓΗ >> της ΕΓΝΥΑ δραστηριοποιείται στο χώρο της ειδικής αγωγής από το 1973, προσφέροντας σε περίπου 70 ενήλικα  άτομα με νοητική υστέρηση και τις οικογένειες τους  υπηρεσίες όπως : μέριμνα, προστασία, περίθαλψη, διαπαιδαγώγηση, σωματική αγωγή και άθληση, επαγγελματική κατάρτιση, αποκατάσταση, κοινωνική προσαρμογή . Η λειτουργία του κέντρου είναι άρρηκτη συνδεδεμένη με τις κρατικές επιχορηγήσεις . Τώρα πια καλείται να αντιμετωπίσει τις περικοπές της πολιτείας στο << ΒΩΜΟ>>  της μείωσης ελλείμματος. Η πολιτεία προχωράει σε << γενναίες >> μειώσεις  των ήδη περιορισμένων επιχορηγήσεων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

·         Τη στάση του  Υπουργείου  Εργασίας για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της  << πενιχρής >> επιχορήγησης της  Ε.Γ.Ν.Υ.Α. μέσω των περιφερειών.
·         Την καθυστέρηση στις πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΟΠΠΥ.
·         Τη γραφειοκρατία του Υπουργείου Εργασίας  χωρίς να υπολογίζουν την απλήρωτη εργασία που προσφέρουν  41 εργαζόμενοι στην Ε.Γ.Ν.Υ.Α. για 6  και πλέον μήνες  και έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό , οικογενειακό , κοινωνικό και ψυχολογικό αδιέξοδο

                                                    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·         Άμεση χρηματοδότηση της Ε.Γ.Ν.Υ.Α.  ώστε να εξασφαλίσουμε τα δεδουλευμένα .
·         Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση των κέντρων για το 2013 – 2014  οι πάγιες προϋπολογιστικές δαπάνες .
·         Να μην μετατοπιστεί το οικονομικό βάρος στις οικογένειες των ΑμεΑ

                                                     ΛΕΜΕ

·         ΟΧΙ  στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ  της ΣΤΕΓΗΣ που κινδυνεύει  ΑΜΕΣΑ !!!
·         ΝΑΙ στην διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα!!!
·         ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση!!!
·         ΝΑΙ στη ζωή και στην εκπαίδευση!!!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Ε.Γ.Ν.Υ.Α ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!!!
                                                        ΩΣ ΠΟΤΕ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.