23 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
Προς:

Δ.Σ Α’ βάθμιων  Σωματείων 

Ενημερώνουμε ότι στην 2η συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συζητήσαμε
την άθλια κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, οι εξυπηρετούμενοι και οι οικογένειες. Οι Εργαζόμενοι στα Ν.Π.Ι.Δ. συνεχίζουν να δίνουν απλήρωτη εργασία από 4 έως 10 μήνες.
Ζητάμε από όλα τα Α’ βάθμια Σωματεία να κατέβουν σε Γενικές Συνελεύσεις, να συζητηθούν  τα φλέγοντα ζητήματα των φορέων μας να προκύψουν προτάσεις και να αποφασίσουν  για  την συμμετοχή τους σε  ΚΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ στις  14 Οκτωβρίου 2014 έξω από το Υπουργείο Εργασίας με το πανό της Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.

Καταγγέλλουμε:
- Την γραφειοκρατία και τον  εμπαιγμό του Υπουργείου Εργασίας, που ξεκίνησε από το 2012 με την μεταφορά  της Πρόνοιας από το Υπουργείο Υγείας  στο Υπουργείο Εργασίας  που οδηγεί στο κλείσιμο δομών, εξαθλίωση των εργαζομένων και αφήνει εξυπηρετούμενους και οικογένειες στην τύχη τους.

Διεκδικούμε:
Την άμεση λύση όλων των προβλημάτων της Ειδικής Αγωγής:
- Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή
- Δημιουργία νέων σταθερών θέσεων εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις  Εργασίας  με επαναφορά βασικού μισθού στα επίπεδα του 2009.
- Την σύνταξη  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την διαδικασία απευθείας  επιχορήγησης προς τις Περιφέρειες (η θέσπιση της οποίας είναι νομική διαδικασία μίας εβδομάδας) και εκκρεμεί από το Μάρτιο του 2013.
- Πλήρη χρηματοδότηση για τη λειτουργία των φορέων  Ν.Π.Ι.Δ. Ειδικής Αγωγής απευθείας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με αυστηρό κοινωνικό και οικονομικό έλεγχο από το Κράτος
- Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο για όλα τα Ν.Π.Ι.Δ. στη Ειδική Αγωγή

ΠΡΟΝΟΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ              
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

Συνάδελφοι όλοι μαζί μόνο μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα προβλήματα.

ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.