28 Απριλίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟY Δ.Σ. της «Ασπίδας του Δαυίδ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τους εργαζόμενους υπό την διεύθυνση του φορέα «Ασπίδα του Δαυίδ».
Καταγγέλλουμε τις αποφάσεις του Δ.Σ. του φορέα για τις απολύσεις και για την τρομοκρατία που ασκεί στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι  αγωνιστήκαμε να σταματήσουμε τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ειδική Αγωγή από τις  προηγούμενες κυβερνήσεις και σήμερα βρισκόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι αντιμέτωποι καθημερινά με τα «μνημόνια» που αποφασίζουν να επιβάλλουν οι Διοικήσεις των φορέων στους εργαζόμενους, με την δικαιολογία ότι έτσι θα κρατήσουν τους φορείς σε λειτουργία .
Οι «λύσεις» που δίνουν είναι: απολύσεις, μειώσεις μισθών, αυξήσεις ωραρίου, αλλαγή συμβάσεων εργασίας, ευέλικτες μορφές εργασίας .
Τώρα, ζητάνε από τους εργαζομένους να συναινέσουν σε παρατυπίες και μερικές φορές παράνομες συμφωνίες ενάντια στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Οι εργαζόμενοι, απαιτούμε ποιοτικές υπηρεσίες στους χώρους εργασίας μας και καταγγέλλουμε όλους όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν την Ειδική Αγωγή και την Ψυχική Υγεία, τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και τις οικογένειές τους.
Οι φορείς τής Ειδικής Αγωγής και της Ψυχικής Υγείας δεν είναι «μαγαζάκι κανενός».
Η διοίκηση της «Ασπίδας  του Δαυίδ» θα πρέπει να ελεγχτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 
Η παρέμβαση του κράτους θα πρέπει να είναι καταπέλτης.
Διεκδικούμε :
·         Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·         Ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή.
·         Πλήρη χρηματοδότηση των Ν.Π.Ι.Δ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αυστηρό οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο από το κράτος.


ΠΡΟΝΟΙΑ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ – ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.