21 Απριλίου 2015

Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τα Προνοιακά Ιδρύματα

                                                                                              Αθήνα, 3/4/2015
Δελτίο Τύπου-Ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα Προνοιακά Ιδρύματα
   Την Πέμπτη , 2 Aπριλίου 2015, στην 11η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής ,η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου, πιστή στις δεσμεύσεις της, έθεσε το ζήτημα των Προνοιακών Ιδρυμάτων, στο οποίο έδωσε ειδικό βάρος από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της.  
   Η έγκαιρη χρηματοδότηση και καταβολή των επιχορηγήσεων πριν τα Χριστούγεννα του 2014, τριανταπέντε (35) Προνοιακών Ιδρυμάτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, κατόπιν παρεμβάσεων της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής, επισήμανε η κα Θανοπούλου, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταβληθούν οι επιχορηγήσεις σε έντεκα (11) Ιδρύματα, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ,όχι από υπαιτιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, αλλά λόγω της μη έγκαιρης προσκόμισης δικαιολογητικών η και πιστοποίησης από τα Ιδρύματα.
   Πέρα των παραπάνω παρεμβάσεων, οι τομείς που θα παρέμβει στο αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής προσδιορίζονται:
-       στην αμφίδρομη επικοινωνία με όλα τα Ιδρύματα, τους Φορείς και τους εργαζόμενους,
-       στην έγκαιρη χρηματοδότηση και καταβολή των επιχορηγήσεων έντεκα (11) Προνοιακών Ιδρυμάτων και στην μέριμνα επίλυσης του ζητήματος πιστοποίησης ή ειδικών επιμέρους ζητημάτων τεσσάρων (4) Ιδρυμάτων.
-       στον επανακαθορισμό των κριτηρίων επιχορηγήσεων προκειμένου να είναι δικαιότερη η κατανομή των ποσών των δόσεων και στην συντόμευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών,
-       στην επαναχάραξη της όλης διαδικασίας της επιχορήγησης προκειμένου να συντομευτεί , να είναι αποτελεσματική και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση.
-       στον πληρέστερο έλεγχο της λειτουργίας των Προνοιακών Ιδρυμάτων, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, μέσω της αξιοποίησης των σχετικών Προγραμμάτων.
-       στη θέσπιση ακατάσχετου στον τραπεζικό λογαριασμό για γονείς ατόμων με νοητική υστέρηση, που εισπράττουν επιδόματα εκ μέρους των παιδιών τους, όταν έχουν χρέη προς το Δημόσιο ή τις Τράπεζες.
-       στο ζήτημα της μη αναγνώρισης νοσηλίων από την πλευρά του ΕΟΠΠΥ για άτομα με μέτρια αναπηρία ή μέτριας μορφής νοητική υστέρηση.
-       στη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν μεγάλους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης, όπως στο Ίδρυμα «Παμμακάριστος», λόγω συστέγασης του με δύο (2) Δημόσια Ειδικά Σχολεία, καθώς επίσης και στο Ίδρυμα «Εστία», το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω φιλοξενίας δεκατριών(13) ανασφάλιστων εκπαιδευόμενων ΑμεΑ.
   Κλείνοντας την εισήγησή της η κα Θανοπούλου, τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα εντάξει τη διάσταση των ΑμεΑ σε όλες τις δράσεις και δεσμεύτηκε για την στήριξη από την Περιφέρεια της λειτουργίας των Προνοιακών Ιδρυμάτων, τα οποία επιτελούν σημαντικό έργο με δομές εκπαίδευσης, φροντίδας και αποκατάστασης και των εργαζομένων σε αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.