1 Μαρτίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ε.Α. «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
29/2/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου Εργαζομένων του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα στην οποία αποφασίστηκε 24ωρη απεργία την Πέμπτη στις 3/3/2016.


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016: Καλούμε τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους σε ανοιχτή σύσκεψη από τις 10:00 έως τις 13:00 στο χώρο τού Μαργαρίτα.
Καλούμε τους γονείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.
Από το 2009 έως το 2016, περίοδος εφαρμογής Μνημονίων και οικονομικής κρίσης, οι κρατικές επιχορηγήσεις μειώθηκαν από 24.000.000 € (για όλη την Ελλάδα) σε λιγότερο από 10.000.000 €. Για τον φορέα μας η μείωση διακυμάνθηκε από 500.000 € Ευρώ το 2009 και κατά το έτος 2015 η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε στις 200.000 € . Κατά συνέπεια, το καθεστώς απλήρωτης εργασίας, η εντατικοποίηση αυτής, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η υπόγεια μεταφορά του κόστους λειτουργίας των δομών στις οικογένειες των Ατόμων με Αναπηρία είναι η σημερινή πραγματικότητα.
Κάτω από αυτό το καθεστώς, διαβρώνεται οποιαδήποτε ποιοτική παροχή υπηρεσιών, τίθενται σε ομηρία εργαζόμενοι, εκπαιδευόμενοι και οι οικογένειές τους και διαλύονται οι δομές ειδικής αγωγής και πρόνοιας των Ν.Π.Ι.Δ. . Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να παραδοθεί η κοινωνική πρόνοια σε οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία.
Στην παρούσα φάση, οι εργαζόμενοι του «Μαργαρίτα», όντας 8 μήνες απλήρωτοι, στηρίζουμε την λειτουργία τού φορέα με όσες δυνάμεις έχουμε, οι οποίες όμως εξαντλούνται.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!
Ήδη σήμερα, πέντε συνάδελφοι είναι σε επίσχεση εργασίας, μία συνάδελφος σε άδεια άνευ αποδοχών για ένα έτος και πρόσφατα ένας συνάδελφος οδηγήθηκε σε παραίτηση.

ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ Η ΣΙΩΠΗ!!!!
Τα δύο τελευταία χρόνια η Διοίκηση του «Μαργαρίτα» προβάλλει τα ποιοτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στη συγκεκριμένη δομή αλλά επίσημα πλέον καταγγέλλουμε και ενημερώνουμε ότι αυτό γίνεται σε συνθήκες απλήρωτης εργασίας.
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους γονείς σε συσπείρωση για να οργανώσουμε δράσεις πίεσης προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Απαιτούμε:
  • Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας.
  • Έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη του μισθοδοτικού κενού τού Ε.Ε.Α. «Μαργαρίτα».
  • Ισότιμες και ασφαλείς εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους.
  • Διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.
  • Τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των δομών και υπηρεσιών, με ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με πλήρη χρηματοδότηση των Ν.Π.Ι.Δ. απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την κατάργηση του claw back και rebate του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • Την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους φορείς Ειδικής Αγωγής.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

ΠΡΟΝΟΙΑ - ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.