1 Μαρτίου 2016

01/03/2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και οι εργαζόμενοι του 18 ΑΝΩ συμπαραστεκόμαστε στους/στις συναδέλφους της δομής Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», που κλιμακώνουν τους αγώνες τους με 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 3 Μάρτη.

Από την εποχή που πρωτοήρθαμε κοντά με τους/τις συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής, μέσα από κοινούς αγώνες ενάντια στο μνημονιακό καθεστώς, μέχρι σήμερα ο κλάδος δέχεται ασταμάτητα πλήγματα: Περικοπές επιχορηγήσεων από το 2009 έως και 2016 (από 24.000.000€ σε λιγότερο από 10.000.000€), μεταφορά των δομών ως αρμοδιότητα στο Υπουργείο Εργασίας (!), σκληρά και επισφαλή εργασιακά πλαίσια, διαρκής διαρροή προσωπικού, υπόγεια μεταφορά κόστους λειτουργίας των δομών στις οικογένειες των Ατόμων Με Αναπηρία.

Πολλοί/ές συνάδελφοί μας συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες και προσπαθούν να οικοδομούν παιδαγωγικές/θεραπευτικές σχέσεις, μέσα σε τέτοιου βαθμού αποσταθεροποίησης πλαίσια, επιπλέον δουλεύοντας απλήρωτοι/ες για περισσότερο από 9 μήνες.

Ως εργαζόμενοι/ες σε δομές που ασχολούνται με το δύσκολο έργο της συμβολής σε θετικές αλλαγές στον άνθρωπο και τις σχέσεις του, μάλιστα σε αντίξοα θεσμικά πλαίσια που δρουν διαλυτικά απέναντι στη δουλειά μας, νιώθουμε βαθειά την αγωνία των συναδέλφων, των ΑΜεΑ και των οικογενειών τους.

Θεωρούμε την κατάσταση απαράδεκτη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο λαός και η χώρα βιώνουν μια πολεμικών διαστάσεων καταστροφή και τα υποστηρικτικά δίκτυα είναι ακόμη περισσότερο απαραίτητα για όλους και όλες.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στη δομή «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» και σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής, ζητώντας από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικης Αλληλεγγύης και κάθε συναρμόδιο φορέα:
  • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
  • Την άμεση απόδοση από τον ΕΟΠΥΥ των υποχρεώσεών του προς τα ΝΠΙΔ.
  • Τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των δομών και υπηρεσιών, με ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με πλήρη χρηματοδότηση των ΝΠΙΔ απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης,

Εργαζόμενοι 18 ΑΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.