6 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή καλεί όλα τα Α'βαθμια σωματεία και τους εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ Πρόνοιας να συμμετέχουν στην 48ωρη Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 6-7-8 Μαΐου που θα γίνουν ενάντια στην ψήφιση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται την Κυριακή στην Βουλή.
Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για την ύπαρξη συντάξεων και μάλιστα αξιοπρεπών και για παροχές υγείας που δικαιούμαστε.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, πίσω από τις απαιτήσεις των δανειστών, και προκειμένου να αποδείξει ότι είναι καλός μαθητής στο Euro group στις 9 ΜΑΗ, αποφάσισε εκτάκτως να ψηφίσει στη Βουλή και μέσα στο Σαββατοκύριακο, το Αντισφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει ετοιμάσει που αποδομεί τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτός από τα παραπάνω μέτρα, που θα επιβαρύνουν το λαό με 5,4 δις ευρώ, έχει ήδη συμφωνήσει μαζί τους να νομοθετήσει με τη μορφή του «αυτόματου μηχανισμού» και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα εξόντωσης του λαού, ύψους 3,6 δις ευρώ, (νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι κλπ), για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης των μνημονιακών στόχων.

Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα. Όλοι και όλες στους δρόμους για να δώσουμε ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα ενάντια στην αποδόμηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις Σαββάτου και Κυριακής κατά την ψήφιση του Ν/Σ στη Βουλή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κατέβουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις με όποια παράταξη πανό και σύνθημα εκφράζονται.
Η Ειδική Αγωγή πεθαίνει, η ομηρία της απλήρωτης εργασίας κρατάει 15 μήνες και το 3ο μνημόνιο είναι η ταφόπλακά της.
Ο αγώνας όλων μας είναι ζητούμενο όσο ποτέ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 3ημερες ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙς 18:00 (Αμαλίας και Όθωνος)
ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΜΕΕΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ & ΩΡΑ. 10:30 στα ΧΑΥΤΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Αμαλίας και Όθωνος )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.