7 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή της ΠΟΜΕΕΑ προς την Περιφέρεια

Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2011

Αρ. Πρωτ.: 1469

Προς: Περιφέρεια Αττικής
Υπόψιν:  Αντιπεριφερειάρχη, κα Βασιλάκου
Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη, κο Σγουρό

ΘΕΜΑ: Έγκριση επιχορήγησης (3η και 4η δόση) των κέντρων κοινωνικής φροντίδας ΑμεΑ και προνοιακών ιδρυμάτων από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής


Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα μας επιστολή, ως Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην ειδική αγωγή, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στην έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, της τρίτης και τέταρτης δόσης της επιχορήγησης για το 2011, των φορέων που υπάγονται στην αρμοδιότητα σας.

Επισημαίνουμε ότι όσο αφορά τα κέντρα που εκπαιδεύουν, απασχολούν και υποστηρίζουν τα άτομα με αναπηρία, η κατάσταση είναι πλέον τραγική.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: 
  • Σχεδόν σε όλα τα κέντρα, η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων ξεπερνά τους τρεις μήνες και φθάνει έως και τους επτά , με  δραματικές επιπτώσεις στην ζωή των εργαζομένων σε αυτά, που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.
  • Σε ορισμένα κέντρα οι εργαζόμενοι, έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους, με άμεσο το ενδεχόμενο αυτό να επεκταθεί.
  • Για πρώτη φορά την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, μολονότι διανύουμε τον Νοέμβριο δεν έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας, οι προϋπολογισμοί των κέντρων, για το 2011, παρότι αυτοί έχουν υποβληθεί από την αρχή του έτους. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία των κέντρων  βρίσκεται στον αέρα. 
  • Λόγω της μείωσης προσωπικού και της εφαρμογής καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας (!), αρκετά κέντρα υπολειτουργούν, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκή ανασφάλεια.
Επειδή θεωρούμε υποχρέωση σας –νομική-ηθική και πολιτική- την χρηματοδότηση και στήριξη των φορέων αυτών, εάν αυτά θέλετε βέβαια να συνεχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους, σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να:
  • Εγκρίνετε άμεσα το υπόλοιπο επιχορήγησης για το τρέχον έτος, διασφαλίζοντας την εύρεση κονδυλίων, τόσο από τα αρμόδια υπουργεία όσο και από δικούς σας πόρους
  • Εξασφαλίσετε την χρηματοδότηση των κέντρων και για την επόμενη χρονιά, ενημερώνοντας έγκαιρα και υπεύθυνα όλους τους εμπλεκόμενους, κάτι που δεν συνέβη με το τρέχον έτος.
Ελπίζουμε ότι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα αναλάβετε μας ευθύνες που μας αναλογούν, επιφυλασσόμενοι από την πλευρά μας και για μας δικές μας αντιδράσεις-ενέργειες.
Για το Δ.Σ. της Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.

Η  Πρόεδρος                                                                                 Η  Γραμματέας

 Β. Καμπά                                                                                       Αν. Λεβέντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.