3 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ΣΙΚΑΡΙΔΕΙΟ

Η Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α . καταγγέλλει την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία οδηγείτε επαναλαμβανόμενα το Ίδρυμα Σικιαρίδειο με θύματα κάθε φορά τους ανθρώπους που εξυπηρετούνται στις δομές του Ιδρύματος και τις οικογένειες τους.  Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας τους και για την αναγνώριση της αναγκαιότητας να λειτουργούν απερίσπαστοι στο έργοΖωής που έχουν αναλάβει να υλοποιούν.

Ιστορικό :
Το Σικιαρίδειο αποτελεί δεκαετίες τώρα πρότυπο κέντρο στήριξης ατόμων με αναπηρία και στεγάζεται σε χώρους που ανακαινίσθηκαν με δημόσια κρατική χρηματοδότηση.
Τον Απρίλιο του 2012, και τότε εν μέσω εκλογών, υπήρξε αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, για 3 μήνες, καθώς και ομαδικές απολύσεις, συνολικά 22 εργαζομένων, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012. Αποτέλεσμα ήταν η σημαντική μείωση προσωπικού, η διακοπή φοίτησης και ο κοινωνικός αποκλεισμός των καταρτιζόμενων και των οικογενειών τους.
Δυο χρόνια μετά, ο κύριος Σικιαρίδης αφού ζήτησε από το Δ.Σ την αναστολή της λειτουργίας του κέντρου και η διοίκηση δεν έκανε δεκτή την πρόταση του, ζήτησε με γραπτή επιστολή που δεν διευκρινίζεται εάν υπογράφει νόμιμος εκπρόσωπος του Σικιαριδείου,  από το Υπουργείο Εργασίας την αντικατάσταση του προέδρου προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια του.
Οι Εργαζόμενοι του Σικιαριδείου Ιδρύματος και τα 160 παιδιά και άτομα  με αναπηρία που παρακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τη πρόθεση του κ. Συμεών Σικιαρίδη (που δηλώνει ότι εκπροσωπεί την οικογένεια Σικιαρίδη) να προχωρήσει στο κλείσιμο του Ιδρύματός..
Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας (Υπουργός, Υφυπουργός, Γ.Γ Πρόνοιας) είχαν έγκαιρα ενημερωθεί για το θέμα.

Μαζί με τους Εργαζόμενους του Ιδρύματος και η Ομοσπονδία

Ρωτάει τον Υπουργό Εργασίας : -Ποιος όρισε τον κύριο Σικιαρίδη απόλυτο 'άρχοντα' ενός Ιδρύματος επιχορηγούμενο από το κράτος; Τον ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση από διαθήκη στην οποία να ορίζεται η πλειοψηφία του Δ.Σ από την οικογένεια Σικιαρίδη.

Ζητάμε από τον Υπουργό Εργασίας να διερευνήσει το θέμα 'Σικιαρίδειο' σε βάθος προκειμένου άτομα με αναπηρία και εργαζόμενοι να μην βρεθούν στον δρόμο, επειδή είναι σίγουρο ότι ο κύριος Συμεών Σικιαρίδης για τους δικούς του προφανώς λόγους επιδιώκει το κλείσιμο του Ιδρύματος.


Η Ομοσπονδία βρίσκεται σε αναμονή για ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας κύριο Βρούτση  όπου θα ζητηθεί η ανάκληση της υπογραφής του που οδηγεί στο κλείσιμο του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.