3 Ιουνίου 2014

Δημοσίευση στην "Ημερησία": Τα προνοιακά ιδρύματα που επιχορηγούνται από την Περιφέρεια Αττικής

Διαβιβάστηκε στη Βουλή, από τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αττικής Ιωάννη Σγουρό, ο κατάλογος των προνοιακών ιδρυμάτων που επιχορηγούνται το πρώτο εξάμηνο του 2014 για την αντιμετώπιση των λειτουργικών τους δαπανών. Πρόκειται για 2.322.000 ευρώ που κατανέμονται σε 47 προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Αττικής με βάση απόφαση του κ. Σγουρού στις 7 Απριλίου 2014.
Σύμφωνα με την απόφαση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγαλύτερη επιχορήγηση έλαβε, για το πρώτο εξάμηνο του 2014, το Ίδρυμα «Θεοτόκος» με 225.000 ευρώ και ακολουθεί το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας με ποσό επιχορήγησης ύψους 160.000 ευρώ.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν ύστερα από ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας Φάρου Τυφλών Ελλάδος, έναν από τους λίγους χώρους εργασίας και μάθησης για τυφλά ή μερικώς βλέποντα άτομα με σκοπό την εξειδίκευση, επαγγελματική αποκατάσταση και κοινωνικοποίηση τους. Στην απόφαση για τις επιχορηγήσεις του πρώτου εξαμήνου έχει συμπεριληφθεί πάντως και ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, με ποσό ύψους 125.000 ευρώ. Στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αθανάσιος Δαβάκης ενημερώνοντας για τις συμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στο ΓΕΣ και το συγκεκριμένο Σωματείων για την προμήθεια μεταλλικών ταυτοτήτων και ζωνών που θα καλύψουν ανάγκες των νεοσυλλέκτων οπλιτών.

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.