16 Νοεμβρίου 2019

Καταγγελία ΣΕΜΙΣΕΑ για το νέο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ



Το ΣΕΜΙΣΕΑ καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ που στοίχισε τη ζωή σε 55χρονο εργαζόμενο, πατέρα τριών παιδιών, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε δεξαμενή του εργοστασίου. Εκφράζουμε ολόψυχα συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους και συναδέλφους του.
Τα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι των εργατών δεν οφείλονται σε ένα «ατυχές συμβάν». Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και έχουν ονοματεπώνυμο : Είναι η συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά με στόχο την εκποίηση της, για να εξυπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, βάσει των επιταγών της ΕΕ. 
Είναι επανειλημμένες οι καταγγελίες του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας για τις απαράδεχτες συνθήκες εργασίας και τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στο εργοστάσιο, για την τεράστια εντατικοποίηση της εργασίας. Και δυστυχώς η κατάσταση δεν αφορά μόνο αυτόν τον χώρο δουλειάς. Η Ελλάδα κατέχει ρεκόρ εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται. Έτσι εξυπηρετείται η κερδοφορία των επιχειρήσεων, οι στόχοι της «ανάπτυξης», η «κανονικότητα» για το κεφάλαιο.
Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας και να επανέλθουν άμεσα οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το ΔΣ,
9/11/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.