26 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου για ΘΠΚ "Η Μέριμνα"


Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΠΟΜΕΕΑ, μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο "Η Μέριμνα" στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντηθήκαμε με εργαζόμενους του κέντρου και με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων και συζητήσαμε για τα προβλήματά τους στο χώρο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και δύο μέλη της Διοίκησης του Κέντρου - εκπρόσωποι του Δήμου.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί δυσμενείς αλλαγές στους όρους εργασίας τους όπως αύξηση του ωραρίου εργασίας, μετατροπή του διαλείμματος σε εποπτεία των ωφελουμενων, απολύσεις συναδέλφων με 10 και παραπάνω χρόνια υπηρεσίας στο φορέα και αντικατάσταση τους με νέους συμβασιούχους που εναλλάσσονται κάθε χρόνο χωρίς δικαιώματα, ενώ η εργοδοτική τρομοκρατία χτυπάει κόκκαλο, βάζοντας εμπόδια ακόμα και στην εγγραφή νέων εργαζομένων στο σωματείο.

Από την μεριά μας ως Ομοσπονδία δηλώσαμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους σε όποια πρωτοβουλία αναλάβουν για τα ζητήματα που τους ταλανίζουν και τους προσκαλέσαμε να επανενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους στην Ομοσπονδία. Το ΕΚ Πάτρας δήλωσε πως σταθερά βρίσκεσαι στο πλευρό τους όπως και οι εκπρόσωποι του Δήμου στη Διοίκηση. Μάλιστα σε πρόσφατο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου φάνηκε πως η μεσολάβηση των εκπροσώπων του Δήμου ήταν καθοριστική καθώς δέχθηκαν τις ευχαριστίες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.