3 Μαρτίου 2023

5 ΜΑΡΤΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΟ ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων της Hellenic Train (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης) που έχουν προκυρήξει νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη, δίνουμε το  «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.  

Εντείνουμε τον αγώνα μας για να βρουν δικαίωση οι νεκροί του εγκληματικού δυστυχήματος στα Τέμπη!!! 

Ένα έγκλημα που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες γιατί είναι κοστοβόρες για το κράτος ενώ αποφέρουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν μετατρέψει τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα! Γιατί είναι το ίδιο κράτος που δίνει ψίχουλα για την αναβάθμιση των αναγκαίων υποδομών, για αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία, για την Υγεία και την Παιδεία. Είναι ο 100% κρατικός ΟΣΕ που έχει στην ευθύνη του τη σηματοδότηση – τηλεδιοίκηση και ανάταξη – ανακατασκευή του δικτύου! Και την ίδια ώρα το αστικό κράτος ταΐζει με ζεστό χρήμα μονοπωλιακούς και επιχειρηματικούς ομίλους, παραδίδει κερδοφόρα “φιλέτα” στα ιδιωτικά συμφέροντα, προσφέρει τα σπίτια του λαού στις ορέξεις των αρπακτικών των Τραπεζών και των funds.

Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο υπήρχαν επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα ότι το σύστημα ελέγχου δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και εν έτη 2023 όλα γίνονται χειροκίνητα, ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα με εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, αν δε γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού θα έχουμε πολύνεκρο δυστύχημα. Ενώ ολοένα και περισσότερες καταγγελίες που προειδοποιούσαν έρχονται στο φως της δημοσιότητας ώρα με την ώρα.

Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Είναι η ώρα του αγώνα και της διεκδίκησης γιατί η τεχνολογία σήμερα μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Μέτρα συνολικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις γειτονιές, μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία κλπ.

Γι’ αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Όλες και όλοι την Κυριακή στις 11:00 στο Σύνταγμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.