19 Μαρτίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ

 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά!

ü  Συμμετέχουμε στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια εγκληματικό νομοσχέδιο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο «επόπτη» και «εγγυητή» της επιχειρηματικής δράσης. Δεν δεχόμαστε η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο να παραδίδεται στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δε διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη όπως κάνει η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα. Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης είπαν στην κυριολεξία το νερό – νεράκι! Δεν δεχόμαστε την παραπέρα προώθηση της επιχειρηματικής δράσης στο νερό, κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά. Είδαμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής με το έγκλημα στα Τέμπη. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει και με το νερό: από τη μια να χρυσοπληρώνουμε το νερό κι από την άλλη οι επιχειρηματικοί όμιλοι να καθορίζουν την ποιότητα του νερού και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία θυσιάζοντας τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – κέρδους.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, και διεκδικούμε:

§  Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

§  Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.

§  Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

§  Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

 

ü  Συμμετέχουμε στη σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7μμ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Καλούμε όλα τα Α΄βάθμια σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας και στη Σύσκεψη της Τετάρτης.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.