5 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ / ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ /ΚΕΝΤΡΩΝ /ΝΠΙΔ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική  Αγωγή  μετά από επιμονές και έντονες οχλήσεις προς Υ.Υ.Κ.Α. και Περιφέρεια  εξασφάλισε την 1η δόση της επιχορήγησης. Σας υπενθυμίζουμε ότι  η αντίστοιχη του 2011 έφτασε τον προηγούμενο Ιούνιο. Οι εργαζόμενοι δυστυχώς μπαίνουμε σε ρόλους που δεν μας αναλογούν προκειμένου να φτάσουν στους φορείς χρήματα μέσω των επιχορηγήσεων, ενώ οι Διοικήσεις  από την πλευρά σας τηρείτε σιγή ιχθύος απέναντι στην κρατική ευθύνη για παροχή υπηρεσιών υγείας πρόνοιας στα άτομα με αναπηρία. Τις συνέπειες αυτής της τακτικής, τις έχουν βιώσει ήδη οι οικογένείες που καλούνται να ενισχύσουν χρηματικά τους φορείς εκπαίδευσης των παιδιών τους παραβλέποντας το συνταγματικό τους δικαίωμα για δωρεάν εκπαίδευση.
Θεωρούμε ότι η δική σας ευθύνη, μέσα από το ρόλο σας ως διαχειριστές δημόσιου χρήματος είναι να διεκδικήσετε  την πλήρη και  απαραίτητη για τη λειτουργία των φορέων, τακτική χρηματοδότηση.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζοντας τη δικής μας ευθύνη απέναντι στους εξυπηρετούμενους και τις οικογένειες τους, συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας,  χωρίς καμία έκπτωση στη ποιότητα,  παρότι  είμαστε απλήρωτοι επί σειρά μηνών. Ως εκ τούτου σας καλούμε να θέσετε σε προτεραιότητα το πόσο της επιχορήγησης για  τις οφειλές σας προς το προσωπικό.
Ζητάμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας, να διατηρηθεί η αναλογία προσωπικού με εκπαιδευόμενους και να διατηρηθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις εργασίας. Είναι βέβαιο πως έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής και δεν θα ανεχτούμε:
·         καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις,
·         καμία μείωση ή περικοπή των ήδη χαμηλών αμοιβών μας,
·         καμία ιδιαίτερη μεταχείριση στη μισθοδοσία ημετέρων,
·         καμία ατομική σύμβαση εργασίας ή απόλυση συναδέλφου μας.

Οι  εργαζόμενοι διεκδικούμε πάγια και τακτική χρηματοδότηση με πλήρη κάλυψη  λειτουργικών και  μισθοδοτικών δαπανών από τον  κρατικό προϋπολογισμό. Θέλουμε υψηλής ποιότητας δωρεάν παροχές εκπαίδευσης, κατάρτισης,  αποκατάστασης  για όλα τα ΑμεΑ. χωρίς οικονομική συμμετοχή των οικογενειών τους.

Στο όνομα καμίας οικονομικής κρίσης δεν θα δεχτούμε να θιγεί η εργασιακή μας αξιοπρέπεια και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.