7 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑμεΑ


ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ

Στις 25 Μαΐου η Διοίκηση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος προχώρησε σε 6 νέες αιφνιδιαστικές απολύσεις συναδέλφων μας με πρόσχημα την οικονομική δυσπραγία του φορέα. Προηγήθηκαν άλλες 3 απολύσεις πριν από 3 περίπου εβδομάδες το ίδιο αιφνιδιαστικά και για τους ίδιους λόγους ενώ η Διοίκηση δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα  τις προθέσεις της για το μέλλον του φορέα.

Στη στάση εργασίας 29/5/2012 και  Γενική Συνέλευση των εργαζομένων δεν επετράπη η είσοδος στο  προεδρείο της Ομοσπονδίας, που βρέθηκε από την αρχή σε επικοινωνία με τη πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, για στήριξη και βοήθεια.


ΕΓΝΥΑ – ΣΤΕΓΗ

Την 1 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα ΕΓΝΥΑ – Στέγη στο Λαγονήσι ανακοίνωσε την απόλυση της ψυχολόγου, μίας για 55 εκπαιδευόμενους που έχει ο φορέας, χωρίς να έχει γίνει καμία προηγούμενη παρατήρηση ή αναφορά στην ιδία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα :

1.      Να παραμένει ο φορέας χωρίς ψυχολόγο Αφήνοντας το φορέα  βασική προϋπόθεση από την υφιστάμενη άδεια λειτουργίας του φορέα ως κέντρο διημέρευσης ΑμεΑ

2.      Να τίθεται σε κίνδυνο τα προγράμματα που έχει  αναλάβει ο φορέας που προβλέπουν τη παροχή συνοδευτικών υπηρεσιών.

3.      Να εγείρονται ερωτήματα ως προς την οικονομική διαχείριση, καθώς δίνονται  αποζημίωση 10,000.00€, όπως οφείλουν, ενώ έχουν   απλήρωτο το υπόλοιπο προσωπικό για 3 μήνες.


Η Ομοσπονδία βρισκόμαστε στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων μας και σε επικοινωνία με τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Ζητάμε

  • Ανάκληση όλων των απολύσεων
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
  • Άμεση κάλυψη λειτουργικών και μισθοδοτικών δαπανών των φορέων μας από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Κατάργηση κάθε οικονομικής επιβάρυνσης των οικογενειών που εξυπηρετούμε
  • Δημιουργία ενιαίου θεσμικού πλαισίου για όλους τους φορείς

Να μην επιτρέψουμε τον μαρασμό και την διάλυση της πρόνοιας ως κοινωνικό αγαθό.



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.