22 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση ΠΟΜΕΕΑ για την αγαστή συνέχιση εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας και τα σχέδια αθώωσης της Χρυσής Αυγής


Η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» προχωρά καλά. Γενικευμένη καταστολή και αυταρχισμός, η αστυνομία μπουκάρει σε σπίτια στο Κουκάκι αλλά και στο Πανεπιστήμιο για να «πατάξει την ανομία», ενώ οι θεσμοί της δικαιοσύνης  σέρνουν ακόμα και ανήλικους στα «αγροτοδικεία». Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά στη σύλληψη 5 συνδικαλιστικών στελεχών σωματείων του ΟΤΕ, αφού πρώτα τα ΜΜΕ είχαν κατασυκοφαντήσει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ, αφού η εργοδοσία και τα τσιράκια της τρομοκράτησαν τους εργαζόμενους, έκαναν και 6 απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς. Με αυτό τον τρόπο η εργοδοσία αξιοποίησε στο μέγιστο το αντεργατικό οπλοστάσιο που είχε ετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και εντείνει η ΝΔ με τα περαιτέρω χτυπήματα στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, στις διαδηλώσεις.
Αυτά είναι τα απαραίτητα συστατικά για να περάσει ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική, για να έρθουν οι επενδυτές και να βρούνε τον «εργασιακό παράδεισο» με τους μισθούς ισοπεδωμένους, χωρίς κοινωνική ασφάλιση με το νέο ασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζουν και τους εργαζόμενους να μη βγάζουν άχνα. Είτε οι επενδύσεις γίνουν στο «ελεύθερο και ανοικτό πανεπιστήμιο», είτε στην «υγεία» με τις ΣΔΙΤ που προωθεί σαν λαγός ο Πανελλήνιος Ιατρικό Σύλλογος, είτε στην πράσινη ενέργεια είτε στον ΟΤΕ που τα τεράστια κέρδη του βγήκαν από τους άθλιους μισθούς και τους εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Ποιος επενδυτής άλλωστε θα έρθει και θα ρισκάρει τα κεφάλαιά του αν οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι; Αν είναι οργανωμένοι και διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση δημόσια, δωρεάν και για όλους; Πώς θα ενίσχυε περισσότερο το κράτος τους επιχειρηματίες αν αντί για φοροληστεία κάλυπτε τις ανάγκες του λαού;
Κι αν οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω τότε αμολάνε το καλό τους το παιδί, το φασισμό για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Μη λερώσουν και τα χέρια τους… Γι’ αυτό και η εισαγγελέας στη δίκης της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να τους ξεπλύνει αφού πρώτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τους απαραίτητους νόμους για να πέσουν στα μαλακά και καθυστέρησε τη διαδικασία στο έπακρον. Άλλωστε το σύστημα τα μαντρόσκυλά του τα μαζεύει και τα αμολάει ανάλογα με τις ανάγκες του.
Είναι προφανές ότι ένταση της καταστολής, εργοδοτική τρομοκρατία και τα σκυλιά της Χρυσής Αυγής λυμένα πάνε χέρι χέρι με το «φιλικό επενδυτικό κλίμα» που ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τις όποιες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος σε παλιότερες εποχές (τότε που και το κεφάλαιο αναγκαζόταν σε παραχωρήσεις).
Τους απαντάμε λοιπόν πως δεν θα τους περάσει.
Δεν δείχνουμε καμία ανοχή στην αστυνομική βία και καταστολή.
Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ.
Απομονώνουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.
Απαιτούμε την καταδίκη και την τιμωρία των ναζί – Χρυσαυγιτών.
Γενάρης 2020
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.