19 Νοεμβρίου 2020

 

Δύο δομές ειδικής αγωγής κλειστές λόγω κρουσμάτων!!!

 

Δύο μεγάλες δομές ειδικής αγωγής, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» κλείσανε λόγω κρουσμάτων στέλνοντας στην καραντίνα περισσότερα από 300 άτομα με αναπηρία και περισσότερους από 150 εργαζόμενους. Παράλληλα, δεκάδες δημόσια ειδικά σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων όπως επίσης και πολλές δομές ειδικής αγωγής στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Είχαμε προειδοποιήσει ότι αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των δομών πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης θα υπάρξουν συνέπειες ανυπολόγιστου κόστους για την υγεία, σωματική και ψυχική των ανθρώπων με αναπηρία, των οικογενειών τους και των εργαζομένων.

 

Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα θρηνήσουμε θύματα μοναχικούς και αβοήθητους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, ανθρώπους με αναπηρία που δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα. Το τραγικό περιστατικό στην Καβάλα έρχεται να μας επιβεβαιώσει.

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική βάζοντας τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

 

Πάρτε μέτρα τώρα!!!

 

-       Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας – πρόνοιας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

-       Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στα ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής, πρόνοιας και αποκατάστασης.

-       Τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας σε όλους τους χώρους ειδικής αγωγής, στα σχολεία, στα ΜΜΜ, παντού!

-       Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους και ΑμεΑ.  Διενέργεια τεστ απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.

 

                               Νοέμβρης  2020

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.