9 Φεβρουαρίου 2021

 

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Χαλκοκονδύλη 37, 104 32 Αθήνα

τηλ./fax: 2105221411, 6981527117, 6973467755, e-mail: semisea@yahoo.gr

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, προσπαθεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες, αφού ένα χρόνο μετά την πανδημία δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του λαού, με αποτέλεσμα η χώρα να μένει ξανά ανοχύρωτη μπροστά στο 3ο κύμα. Αξιοποιεί τον κατάπτυστο νόμο για την απαγόρευση των συναθροίσεων για να καταστείλει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση.

Μετά την εισαγγελική δίωξη ενάντια στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τις πειθαρχικές διώξεις εκπροσώπων υγειονομικών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, την εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευόμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου του "Άγιος Σάββας", την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής στο Ρέθυμνο, την κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έρχεται τώρα και η κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

Τα χειροκροτήματα της τελείωσαν και οι άλλοτε «ήρωες» υγειονομικοί σήμερα έγιναν «εχθροί» γιατί αποκάλυψαν, αγωνίστηκαν, διεκδίκησαν μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Γιατί δεν έγιναν συνένοχοι στο συνεχιζόμενο έγκλημα εις βάρος της υγείας του λαού. Γιατί έθεσαν την επιστήμη τους αποκλειστικά σε όφελος των κοινωνικών αναγκών. Όσες συκοφαντίες και αν επιστρατεύσουν η προσφορά τους θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων των εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση δεν υλοποίησε κανένα από τα αυτονόητα αιτήματα των εργαζόμενων στους χώρους Υγείας – Πρόνοιας, των δεκάδων εργασιακών κλάδων, που όλο αυτό το διάστημα παλεύουν για την προστασία της ζωής και της επιβίωσης. Ικανοποίησε όμως κατά γράμμα τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου στις οποίες υποτάχθηκε πλήρως η δημόσια Υγεία. Αξιοποίησε τους αντικειμενικούς περιορισμούς που θέτει η πανδημία για να περάσει τις ανατροπές του αιώνα, όπως το νόμο για την κατάργηση του 8ωρου, το ασφαλιστικό, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών κ.α Πάνω από 100 είναι τα αντιλαϊκά –άσχετα με την πανδημία- νομοσχέδια που έφερε αυτό το χρόνο, αποδεικνύοντας πως η μόνη τους έγνοια είναι το πώς θα θωρακιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση και όχι η προστασία του λαού. Τρανή απόδειξη ο ίδιος ο προϋπολογισμός του 2021 που μείωσε κατά 300εκ. ευρώ τις δαπάνες για την Υγεία και πενταπλασίασε τις στρατιωτικές δαπάνες.

 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

 

Κι αφού η κυβέρνηση έθεσε ξεκάθαρα τις προτεραιότητές της, ετοιμάζεται να ψηφίσει και το νέο τερατούργημα για την Παιδεία που έχει απορρίψει στους δρόμους σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αντί να ανοίξει τα Πανεπιστήμια που είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο. Και βέβαια, απάντησε και σε αυτούς με δικογραφία… Με το νέο νόμο ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, η διασύνδεση των Πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, η υποβάθμιση των πτυχίων, εντείνεται η καταστολή μέσω της εισαγωγής πανεπιστημιακής αστυνομίας που στόχο έχει τους αγώνες τους φοιτητών.

Καταρρίπτονται πανηγυρικά τα επιχειρήματα ότι δήθεν ο νόμος για τις συναθροίσεις που ψηφίστηκε έχει στόχο την προστασία «των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών», «την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων», κλπ. Επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, να μην κουνιέται φύλλο όσο ψηφίζονται βάρβαρες πολιτικές. Καμία σχέση δεν έχει η προστασία της δημόσιας Υγείας με την αστυνομοκρατία και την καταστολή. Η Υγεία μας θυσιάζεται κάθε μέρα στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στους συνωστισμούς που «επιτρέπονται» αν γίνονται για το καλό της «αγίας αγοράς», στο σμπαραλιασμένο σύστημα Υγείας που το μετέτρεψαν σε μίας νόσου, στον εκτροχιασμό της πορείας του εμβολιασμού λόγω οικονομικών ανταγωνισμών.

 

Παλεύουμε στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών :

Ø  Στις 16 Φλεβάρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών, βρισκόμαστε δίπλα τους στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας. Αλλάζουμε βάρδιες, παίρνουμε άδειες, στηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Δίνουμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα τη μάχη για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση :

Ø  Την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τα εργατικά Σωματεία για την απόσυρσή του. 

 

Καλούμε όλα τα Α’ βάθμια Σωματεία να πάρουν αποφάσεις στήριξης.

 

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ!

ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!

                                         

                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.