7 Απριλίου 2021

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr,

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

www.goneisamea.grinfo@goneisamea.gr

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΠΟΜΕΕΑ)

pomeea@gmail.com pomeea.blogspot.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΣΕΜΙΣΕΑ)

semisea@yahoo.gr

 

Κοινό Κάλεσμα

 

7 Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Στηρίζουμε αγωνιστικά τους γιατρούς της ΟΕΝΓΕ, τους μαχόμενους υγειονομικούς. Διαδηλώνουμε μαζί τους την Τετάρτη 7 Απρίλη στις 4μμ στο Υπουργείο Υγείας.

 

              Εργαζόμενοι στη Πρόνοια, στην Ειδική Αγωγή, ανάπηροι , χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, τα παιδία μας, οι άνθρωποι μας, οι ζωές μας σε κίνδυνο.

              Η πανδημία σαρώνει. Ενώ οι επιχειρηματίες της υγείας κάνουν πάρτι εκατομμυρίων με τις πλάτες της κυβέρνησης πάνω στο πόνο του λαού μας. Τα νοσοκομεία υπό κατάρρευση. Γιατροί και νοσηλευτές σε απόγνωση, από την εντατικοποίηση της δουλειάς και από την αγωνία που τους δημιουργείται επειδή δεν μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους γιατί πολεμούν τον κορονοϊό χωρίς όπλα. Ασθενείς διασωληνωμένοι στους κοινούς θαλάμους να πεθαίνουν περιμένοντας ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Γιατροί άλλων ειδικοτήτων και νοσηλευτές, να καλούνται όπως - όπως να στηρίξουν τους ασθενείς με κορονοϊό ενώ εκατοντάδες ειδικευμένοι  δεν προσλαμβάνονται γιατί, άκουσον-άκουσον, «τι θα τους κάνει το σύστημα μετά». Λες και είχαμε επάρκεια προσωπικού προ πανδημίας. Λες και η κατάρρευση του συστήματος υγείας δεν ήταν αποτέλεσμα και της τραγικής έλλειψης προσωπικού.  

              Την ίδια στιγμή ένα άλλο έγκλημα είναι σε εξέλιξη. Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς δεν μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις, επιβαλλόμενες θεραπείες ή επεμβάσεις γιατί το σύστημα υγείας έγινε σύστημα υγείας της μιας νόσου.

              Ευθύνη έχουν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και έφεραν το σύστημα υγείας σε αυτά τα χάλια. ‘Όλοι αυτοί που μίλαγαν για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τη σύνδεση κόστους-οφέλους, την ευγενή άμιλλα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

Ως εδώ και μη παρέκει!!

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας,

τις οικογένειες μας, τις ζωές μας!

      Για να σταματήσουν οι διώξεις υγειονομικών ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

· Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, για να μπορέσουν να μπουν όλες οι υποδομές και οι υγειονομικοί της χώρας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), στη μάχη κάτω από ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο ενάντια στη πανδημία.

· Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.

·  Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων(εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).

· Καμία απόλυση.

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

· Να εμβολιαστούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όλοι οι χρόνια πάσχοντες.

· Να εμβολιαστούν ΤΩΡΑ όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητου σχέσεως εργασίας και αυτοί με το μπλοκάκι, στα κέντρα Ειδικής Αγωγής, ΝΠΙΔ και απογευματινά.

· Αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων.

· Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των διαθέσιμων και ασφαλών εμβολίων.

· Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους ιδιαίτερα στους χρόνια πάσχοντες, στα ειδικά σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, στα ιδρύματα και τους οίκους ευγηρίας, σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.