1 Δεκεμβρίου 2019

3 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)
Χαλκοκονδύλη 37, 104 32 Αθήνα
τηλ./fax: 2105221411, 6981527117, 6973467755, e-mail: semisea@yahoo.com 


3 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ
Μέρα διεκδίκησης και αγώνα για τους ανθρώπους με αναπηρία και τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή 


Και η φετινή 3 Δεκέμβρη σηματοδοτείται από την ένταση της επίθεσης σε πρόνοια και ειδική αγωγή. Η «κοινωνική ευαισθησία» και της κυβέρνησης ΝΔ αποτυπώνεται γλαφυρά στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα ΑμεΑ και οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή :

- Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για τα αναπηρικά επιδόματα πετσοκόβονται κατά 173εκ. ευρώ. 
- Το νέο ασφαλιστικό μειώνει τις αναπηρικές συντάξεις σε επίπεδα πτωχοκομείου.
- Δομές διαλύονται όπως το πρόσφατο κλείσιμο του κέντρου ΑμεΑ Γλυφάδας .
- Οι ελλείψεις προσωπικού στα ειδικά σχολεία είναι τεράστιες που ακόμα και τώρα υπάρχουν παιδιά που δε μπορούν να πάνε σχολείο. 
- Εργαζόμενοι σε ιδρύματα είναι απλήρωτοι έως και 12 μήνες πχ. Ερμής
- Η επιχορήγηση από τις Περιφέρειες για τα ΝΠΙΔ εγκρίθηκε μόλις πριν λίγες μέρες και ακόμα δεν έχει εισπραχθεί από τα ιδρύματα. 
- Οικογένειες ΑμεΑ και παιδιών με αναπτυξιακές ή μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν αποζημιωθεί για τις θεραπείες που κάνουν στα ιδιωτικά κέντρα με κίνδυνο να διακόψουν την παρέμβασή τους. 
- Ποσοστά αναπηρίας πετσοκόβονται στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ με εργαλείο τη «λειτουργικότητα», άνθρωποι που είναι αδύνατο να εργαστούν μένουν χωρίς επίδομα.
- Διαγνωστικές κατηγορίες δεν αναγνωρίζονται άρα και δεν αποζημιώνονται πλέον με αποτέλεσμα πολλά παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή να μένουν εκτός εκπαίδευσης. 
- Οι μειώσεις προσωπικού, η ανυπαρξία κλαδικής σύμβασης εργασίας, συνολικά η λειτουργία των δομών ειδικής αγωγής με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έχει κάνει την εντατικοποίηση της δουλειάς να βαράει «κόκκινο» και να φουντώνει η «μαύρη» εργασία. 
…και ο κατάλογος δεν τελειώνει…

Αυτά τα «κατορθώματα» άραγε θα γιορτάσουν όσοι παρελάσουν από δομές και ιδρύματα, χτυπώντας φιλικά την πλάτη σε ανάπηρους και εργαζόμενους; Θα μιλήσουν μήπως για τις φορές που κατέβαζαν τα ρολά των υπουργείων και παρέτασσαν τις κλούβες των ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις του ΣΕΜΙΣΕΑ και του αγωνιστικού γονεϊκού και  αναπηρικού κινήματος; 

Με γνώμονα τις ανάγκες μας οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας!
Για δουλειά με δικαιώματα – ζωή με αξιοπρέπεια!

Εργαζόμενοι και ΑμεΑ, κοινή η επίθεση, κοινό το συμφέρον μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.