22 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την αθώωση της Χρυσής αυγής και την ένταση της κρατικής καταστολής



Το ΣΕΜΙΣΕΑ καταγγέλλει την επιχείρηση ξεπλύματος και αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου. Η πρότασή της είναι απαράδεκτη και προκλητική τόσο απέναντι στα θύματα της Χρυσής Αυγής όσο και στο αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού.

Βέβαια, η εν λόγω εισαγγελική πρόταση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η δίκης της Χρυσής Αυγής, με ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων τράβηξε πάνω από 6 χρόνια, ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκαν τελικά και ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών.

Η εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό, τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα βίντεο, τα έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων. Αναπαρήγαγε επί της ουσίας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο τη δήλωση του Κασιδιάρη ότι “η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής” όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής - πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!

Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος και πολλάκις αποδείχτηκε και στην δίκη, από πόσο ψηλά απολαμβάνει στήριξη και κάλυψη. Το εργατικό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση! Με κάθε ευκαιρία να απομονώνει και να αποκαλύπτει τον εγκληματικό, ρατσιστικό ρόλο των ναζιστών. Ειδικά στον κλάδο μας να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν οι υμνητές του Χίτλερ, των θαλάμων αερίων και της ευγονικής! Να τιμωρηθούν και να καταδικαστούν για τα εγκλήματα τους αυτοί και το σύστημα που τους γεννά και τους προστατεύει.

Η παραπάνω απόφαση είναι μία από τις πολλές λειτουργίες του νέου “επιτελικού κράτους” και της “αμεροληψίας” του. Η άλλη μορφή του είναι αυτή που γνωρίσαμε καλά τους τελευταίους μήνες, το δόγμα “Νόμος και τάξη” που ξαναχτύπησε με την απαράδεκτη επιχείρηση στο Κουκάκι. Η ένταση της αστυνομικής βίας και της καταστολής, με τη χρήση μάλιστα αναβαθμισμένων μέσων, όπως οι πλαστικές σφαίρες, είναι το απαραίτητο συνοδευτικό πλάι στην επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Δε σκύβουμε το κεφάλι!
Οι παραπάνω εξελίξεις όχι μόνο δε μας φοβίζουν αλλά μας πεισμώνουν περισσότερο!
Δυναμώνουμε την πάλη μας!

Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν οι φασίστες θα είναι πάντα εχθροί των λαών και του εργατικού κινήματος!
Καμιά ανοχή στην αστυνομική βία! Να αποσυρθούν τα όπλα και οι μηχανισμοί καταστολής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.