30 Οκτωβρίου 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7μ.μ

 

Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής.

Για “να μείνει στα χαρτιά” ο νόμος Χατζηδάκη.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στις Εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις των Α’βάθμιων Επιχειρησιακών Σωματείων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, να στηρίξουν τις ζωντανές διαδικασίες, να συμβάλλουν στη συζήτηση για την οργάνωση της δράσης μπροστά στα ζωτικά προβλήματα του κλάδου, μπροστά στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, που επέλεξε,  τη στιγμή που η ακρίβεια σπάει κόκαλα  και οι λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται με τον πενιχρό μισθό  να τα φέρουν βόλτα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς σε ηλεκτρικό και  νερό,  να φέρει  το νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη που κάνει ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη. Τα ΔΣ των Α΄βάθμιων σωματείων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη.

 Ο νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΚΙΝΑΛ, κλπ) έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ώρου!

 

Αν επιτρέψουμε να εφαρμοστούν όσα προβλέπει ο Νόμος Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ωρου οι άθλιοι όροι εργασίας μας θα χειροτερέψουν. Ήδη βιώνουμε τις αμοιβές με το μπλοκάκι, τη σταθερή πτώση του μέσου μισθού μας, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα ωρομίσθια, τη μαύρη εργασία, τις απολύσεις, την αντικατάσταση προσωπικού με εξευτελιστικές συμβάσεις, την τεράστια εντατικοποίηση, τα σερί συνεδριών χωρίς διάλειμμα, τις απλήρωτες εργατοώρες για αξιολογήσεις, ενημερώσεις, επιστημονικές ομάδες, διαχείριση προγραμμάτων κλπ. Ο νόμος μπορεί να πάρει τη μορφή αλλαγών συμβάσεων όπου κενά ανάμεσα σε συνεδρίες, πρωινά τμήματα, παράλληλες που αναλαμβάνει το κέντρο, απογευματινά τμήματα στα ΝΠΙΔ, πρωινές ή απογευματινές ώρες μεταφοράς σπουδαστών κλπ. θα υπάγονται στις απλήρωτες υπερωρίες. Έτσι, οι εργοδότες θα μπορούν να μας πήζουν στα 10ωρα για όσο διάστημα οι δουλειές πάνε τρένο και προς γιορτές ή καλοκαιράκι που η δουλειά αραιώνει να κάνουν χρήση της συσσώρευσης ρεπό.

Από την άλλη τεράστιες συνέπειες θα προκύψουν στους γονείς, κατ΄ επέκταση στη δουλειά των κέντρων, συνεπώς και σε εμάς τους εργαζόμενους. Γιατί ποιος εργαζόμενος γονιός θα μπορέσει να οργανώσει το χρόνο του για να τρέξει το παιδί του στις αναγκαίες θεραπείες όταν δεν θα προλαβαίνει να πάρει ανάσα από τα απανωτά 10ωρα; Ποιος θα μπορεί να ασχοληθεί ποιοτικά μαζί του όταν θα δουλεύει ακόμα και Κυριακές;

Παράλληλα, ο ίδιος νόμος που ξεθεμελιώνει κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος είναι ο ίδιος που προσπαθεί να καταργήσει την απεργία, να διαλύσει τα Σωματεία μετατρέποντάς τα σε ελεγχόμενους εργοδοτικούς μηχανισμούς. Η αποτροπή του φακελώματος, της τρομοκρατίας και της καταστολής θα αποφευχθεί μόνο αν σήμερα οι εργαζόμενοι δυναμώσουν τα σωματεία τους, δυναμώσουν τον ταξικό προσανατολισμό τους που εγγυάται ότι δεν θα υπογράψουν δήλωση μετανοίας στο αστικό κράτος και την εργοδοσία, βρεθούν απέναντι στον κοινωνικό εταιρισμό που καλλιεργεί η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο.

Όλες και όλοι στα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων.

Για να δυναμώσει η κοινή δράση και ο αγώνας των συνδικάτων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση το επόμενο διάστημα.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.