3 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΣΕΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!!!

Το ασφαλιστικό περιλαμβάνει το αυτονόητο δικαίωμά μας να βγούμε κάποτε στη σύνταξη, εφ’ όσον δίνουμε τα νιάτα και την υγεία μας μέσα στις δεκαετίες που εργαζόμαστε παράγοντας τον κοινωνικό πλούτο. Δεν αφορά όμως μόνο αυτό! Η κοινωνική ασφάλιση αφορά την καθολική πρόσβαση των εργαζόμενων και των παιδιών τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις υπηρεσίες πρόνοιας, την προστασία μας από επαγγελματικούς κινδύνους και ατυχήματα, την αναρρωτική άδεια, το επίδομα ανεργίας, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, την προστασία της μητρότητας, την κάλυψη των παιδιών σε περίπτωση απώλειας γονέα

ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΕΚΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ
ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύει τη διάσπαση του ασφαλιστικού συστήματος, σε “εθνικό” και “ανταποδοτικό-κεφαλαιοποιητικό” μέρος. Το κράτος δηλαδή θα εγγυάται μόνο μία κατώτατη σύνταξη της τάξης των 384 ευρώ που θα αντιστοιχεί και σε ένα αναλογικό ελάχιστο πακέτο κοινωνικών παροχών τόσο κατά τη συνταξιοδότηση όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου. Το υπόλοιπο ανταποδοτικό μέρος των ασφαλιστικών εισφορών θα μπορεί να κόβεται, όπως έγινε με τη 13η και 14η σύνταξη και τους λοιπούς “κόφτες” δαπανών, να κουρεύεται, όπως έγινε με τα αποθετικά των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI ή να επενδύεται με ρίσκο στις χρηματιστηριακές αγορές και ανάλογα με την απόδοση της κάθε επένδυσης θα διαμορφώνεται ένας “ατομικός κουμπαράς”. Θα ξέρεις δηλαδή τι δίνεις, αλλά όχι το τι θα πάρεις! Και αν ΔΕΝ σου κάτσει; Τότε οι εισφορές χάνονται, μαζί με τις κοινωνικές παροχές στις οποίες αντιστοιχούν, μαζί και με όποια προσαύξηση στο συντάξιμο ποσό...

Μετατρέπουν ένα κοινωνικό δικαίωμα σε καθαρά ατομική υπόθεση και έχουν το θράσος να λένε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα φέρει αύξηση στον μισθό! Λες και μπορεί να ξέρει κανείς εκ των προτέρων αν θα αρρωστήσει, αν θα έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα, αν θα μείνει άνεργος για να επιλέξει τι ποσό από τις εισφορές του θα επενδύσει και τι θα κρατήσει! Και για ποιον μισθό μιλάνε; Αυτόν που η κυβέρνηση διατηρεί στα τάρταρα μιλώντας πριν λίγες μέρες για αστρονομικές αυξήσεις των 50 ευρώ… σε βάθος 3ετίας;

Ο στόχος τους είναι καθαρός και είναι διαχρονική απαίτηση του κεφαλαίου: να γίνει ακόμα φθηνότερη η εργατική δύναμη με το να απαλλαχθεί η εργοδοσία και το κράτος από τις ασφαλιστικές εισφορές, να εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό που θα αναγκάζεται να δουλεύει έως τα βαθιά γεράματα αν θέλει να πάρει πίσω κάτι παραπάνω από τις περιβόητες “προσαυξήσεις”! Παράλληλα ενισχύουν απροκάλυπτα την κερδοφορία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που θα πέσουν σαν τα κοράκια πάνω στη διαλυτική κατάσταση που διαμορφώνουν και θα μπορούν βεβαίως να αποτελούν και καθ’ αυτή ατομική επιλογή ασφάλισης! Τα δεκάδες παγκόσμια παραδείγματα ιδιωτικών ασφαλιστικών όμως που φαλίρισαν, όπως της δικιάς μας ΑΣΠΙΣ - ΠΡΟΝΟΙΑ είναι ακόμα νωπά στη μνήμη των εργαζομένων, όπως γνωστά είναι και τα συμβόλαιά τους που προσαρμόζουν τα ασφάλιστρα βάσει ιατρικού ιστορικού και αποκλείουν de facto άτομα με σοβαρά χρόνια νοσήματα ή αναπηρία.

Ειδικά για εμάς του εργαζόμενους στην ιδιωτική ειδική αγωγή το νέο ασφαλιστικό σημαίνει ότι:

  • Ακόμα και αυτά τα πενιχρά ποσά που δίνονταν για την ειδική αγωγή από τον ΕΟΠΥΥ, μέσω δηλαδή των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, στην καλύτερη περίπτωση θα μειωθούν κατακόρυφα, στην χειρότερη δεν θα εγγυώνται καν εδικά όσο θα προχωρά η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, με οδυνηρές συνέπειες για εμάς και τις οικογένειες, για τη συνέχεια ύπαρξης και λειτουργίας δομών και ιδρυμάτων.

  • Λόγω της μη ύπαρξης συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο που θα μπορούσε να μας κατοχυρώνει κάποιες στοιχειώδεις παροχές όπως  προστασία μητρότητας κλπ. με τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι.

  • Οι νέοι εργαζόμενοι του κλάδου που δουλεύουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία μερική απασχόληση, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με κουτσουρεμένα δηλαδή ένσημα ή που θα πάρουν με βάσει τον συντελεστή αναπλήρωσης 50% μία αναλογική σύνταξη από 100 έως 200 ευρώ στα 67 τους ή που θα πρέπει να δουλεύουν για πάνω από τα 100 τους έτη ώστε να συμπληρώσουν τα 40 χρόνια πλήρους εργασίας και να πάρουν τις αυξήσεις που προβλέπει ο νέος νόμος.

  • Για όσους εργάζονται με μπλοκάκι η “ελεύθερη επιλογή” των εισφορών τους καθορίζεται υποχρεωτικά στα 220 ευρώ το μήνα… η κατώτατη βαθμίδα.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.